Новини
Кримінал

У Хмельницькому судитимуть групу рекетирів

Лідера організованого злочинного угрупування та двох його спільників затримали у Хмельницькому на початку лютого. Тоді до правоохоронців звернуся місцевий бізнесмен, який повідомив, що з нього намагаються “вибити” неіснуючі борги.

Як розповів бізнесмен, вимагачі стверджували, що він, нібито, заборгував їм понад 500 тисяч гривень. Також вони неодноразово приходили до чоловіка додому, систематично пошкоджували його автомобіль, а зрештою перейшли до фізичного насильства.

Особи правопорушників встановили поліцейській під час слідчо-оперативних заходів. Ними виявилися мешканці Хмельницького, які вже мають судимості за скоєння майнових злочинів. Крім того, всі вони перебувають у статусі підсудних у кримінальному провадженні, яке розглядається в суді. Зокрема, їх обвинувачують у вимаганні коштів з перевізників.

Лідера ОЗГ було затримано у 2018 році. Тоді ж йому обрали запобіжний захід – тримання під вартою із можливістю внесення 128 870 гривень застави. Для інших двох учасників злочинного угрупування сума застави була меншою.

Попри перебування під слідством, чоловіки, внісши заставні кошти, продовжили свою злочинну діяльність.

Повторне затримання зловмисників закінчилося для них утримання під вартою без можливості внесення застави. Досудове розслідування по справі завершене, матеріали кримінального провадження скеровано на розгляд суду, повідомляють у секторі комунікації поліції Хмельницької області. Чоловікам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter