Новини
Здоров’я

У Кам’янці карантину через коронавірус не буде

У Кам’янці-Подільському триває робота щодо посилення профілактичних заходів для запобігання коронавірусній інфекції. У місті закуповують дезінфікуючі засоби, тести на грип і коронавірус, респіратори, проводять роботу із перевізниками щодо санітарної обробки маршруток.

З міського бюджету на профілактику виділили 300 тисяч гривень. Наразі придбано 650 літрів дезінфікуючих засобів у навчальні заклади.

З різних причин наразі у школах відсутні 1420 дітей, у садочках – 409. Тримається інтенсивність захворюваності на грип та ГРВІ. За останній тиждень у місті зафіксовано 749 хворих, 8 госпіталізованих і 32 випадки пневмонії. Проте у міській раді наголошують: мова про карантин зараз не йде.

Нагадаємо, в місті створено оперативний штаб із реагування на випадки захворювання коронавірусом, напрацьовано комплексний план заходів, обмежено проведення масових заходів у навчальних закладах. Також аналогічний лист буде направлено на підприємства та організації міста. Незважаючи на наказ Міністерства охорони здоров’я про можливість перебування контактуючих із хворими вдома, вирішено, що таких осіб, у випадку їх виявлення, прийматимуть у приміщенні дерматологічного відділення міської лікарні.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter