Новини
Суспільство

Хмельничани написали відкритого листа керівництву “Укроборонпрому”

Відкритий лист від імені працівників Хмельницького ДП «Новатор» опублікував у Фейсбук співробітник підприємства Олександр Торунов.

Публікацією чоловік намагається привернути увагу до ситуації, яка склалася на підприємстві, керівництво Державного концерну «Укрборонпром» – генерального директора Айвараса Абромавичуса та його заступника Мустафи Найєма.

Нагадаємо, ДК «Укроборонпром» об’єднує низку багатопрофільних підприємств різних галузей оборонної промисловості у різних областях України, в тому числі, і на Хмельниччині.

У листі йдеться про наступне:

Неадекватність керівника та його оточення досягла маразматического маніакального апогея. Всім! Всім! підтримайте трудовий колектив – поширьте можливе пане Абрамявичус з паном Наємом цьго разу прочитають…

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА “НОВАТОР”.

Минає рік керівництва нашим заводом Свістуновим О. С. На посаду його було призначено без конкурсу, за особистим рішенням Букіна П. Ю.

За термін на посаді директора можна констатувати наступні факти:

• обсяги виробництва впали;

• підприємство раніше ніколи ще не простоювало без замовлень з жовтня по лютий;

• за рік чисельність працівників впала з 1620 до 1350 чоловік та плинність кадрів склала 30%;

• інвестиції у виробниче обладнання – 0%;

• бездумно витрачені чималі кошти на невиробниче обладнання: пельменна установка, устаткування вагової, посудомийна машина (при наявності 3-х діючих);

• безсистемність у закупівлі комп’ютерної техніки – 5.8 млн. грн.;

• розробка програмного забезпечення для прохідної з фото фіксацією на суму більше 1 млн. грн.

• отримавши завод із 170 млн. грн у активі, на даний час рахунок майже нульовий.

“Завдяки” кадровій політиці Свістунова були звільнені ключові керівники:

– заступники директора з продаж та економіки;

– головний бухгалтер та його заступник;

– начальники відділів: постачання, комплектації, збуту, маркетингу, праці і зарплати;

– окремі керівники цехів, та продовжується цькування “незручних” працівників з безсоромними вимогами звільнення за власним бажанням.

Профспілковий комітет бездіє, тому що є “ручним прихвостнем” керівництва. Не оминула “нашого” керівника “зіркова хвороба” високої зарплатні: за

місяць у останньому кварталі 2019 року вона склала майже 260 тис. грн..(?) – і це все на фоні падіння середньої заробітної плати, особливо серед робітників.

ВСІ ЦІ ДІЇ ВЕДУТЬ ДО БАНКРУТСТВА ЗАВОДУ ТА ЗНИЩЕННЯ ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА, яке здатне приносити в бюджет країни мільйонні податки та виробляти продукцію оборонного значення, таку необхідну під час війни.

Існує вірогідність що, використовуючи корупційні зв’язки, Свістунову О. С. вдасться продовжити контракт, тому трудовий колектив державного підприємства “Новатор” не відчуваючи ЖОДНОГО покрашення ситуації вимагає розторгнення контракту з діючим директором та відповідно до положень державного концерну “Укроборонпром” оголосити конкурс на посаду директора підприємства.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter