Новини
Здоров’я

У Славутській лікарні відкрили інфекційне відділення

Майже чотири мільйони гривень – загальна сума коштів, яка була витрачена на ремонт половини інфекційного відділення Славутської центральної районної лікарні. Вдалось зібрати кошти і відкрити нове відділення спільними зусиллями Славутської міської та районної рад, а також рад Ганнопільської, Улашанівської, Берездівської та Крупецької ОТТ.

Про це інформує ГО “Рідна Славутчина“.

“Пять боксів по чотири ліжка, два ізолятора по чотири ліжка в кожному – маємо таку потужність відділення. Також маємо процедурну і палату інтенсивної терапії, яка оснащена відповідним обладнанням”, – зазначає головний лікар ЦРЛ Віктор Іващук.

Також є окреме приміщення, так званий “кабінет довіри”, для хворих на СНІД.

Тепер у лікарів є можливість надавати медичні послуги більш якісно, розподіляти хворих у різні палати за типом інфекції.

Як зазначає завідувачка інфекційним відділенням Тамара Налісна у лікарні можуть лежати хворі з грипом, кишковою паличкою, кором. Всі ці випадки вимагають окремих приміщень.

“Наше стратегічне завдання – не закрити жодне відділення. Наше завдання максимально сприяти, щоб ці послуги надавались на належному рівні і розвиватись, щоб статус лікарні був належним, щоб лікарі себе комфортно почували”, – підсумував міський голова Славути Василь Сидор.

Керівники громад обіцяють і надалі підтримувати медичний заклад, однак не варто забували, що фінансування газузі – зобов’язання в першу чергу держави.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter