Новини
Здоров’я

Першого пацієнта з підозрою на коронавірус госпіталізували в Хмельницьку інфекційну лікарню

Священнослужитель з Хмельницького району потрапив у міську інфекційну лікарню після того, як, повернувшись з паломництва, почав почуватися зле. 4 березня він звернувся до лікарів зі скаргами на високу температуру і одразу був госпіталізований. 5 березня, у зв’язку із різким погіршенням здоров’я, чоловіка перевели до реанімаційного відділення лікарні.

У чоловіка діагностували двосторонню пневмонію та зробили аналізи, які наразі перевіряють на  предмет захворювання на коронавірус. Як зазначає головна лікарка інфекційної лікарні Оксана Піддубна, всіх хворих з важкими пневмоніями вони обстежують та направляють у лабораторний центр. Щодо хворого, то він наразі ізольований, біля нього є дихальна апаратура.

Зважаючи на ситуацію, у Хмельницькій облдержадміністрації сьогодні скликали брифінг, участь в якому взяли керівники головних медичних закладів міста. Як зазначив голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет, особисті дані хворого, який перебуває в обсервації, не розголошуються, аби «не псувати цій людині життя і не псувати життя її родині». Єдине, що відомо про чоловіка – те, що він перебував у Греції, котра наразі не належить до країн, які є небезпечними з  точки зору поширення коронавірусу. Також відомо, що у нього не підтвердився ні грип типу А, ні грип типу Б.

За словами Оксани Піддубної, чоловік почувається краще.

Коло осіб, які контактували з хворим, вже визначене, проте його також не повідомляють, аби «не сіяти паніку», зазначили під час брифінгу.

Голова Хмельницької ОДА також наголосив на тому, що наразі не йдеться про інфікування обов’язково коронавірусом, тим більше, що хворий не перебував у жодній з країн із «зони ризику».

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter