Новини
Здоров’я

Хмельниччина – без коронавірусу. Сусіди закривають садочки (ОНОВЛЕНО)

У Хмельницькому пройшло позачергове засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Основне питання порядку денного – протидія можливому поширенню в області гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом.

За інформацією Хмельницької ОДА, на засоби індивідуального захисту витрачено 200 тис. гривень, ще 300 тис. зарезервовано на випадок погіршення санепідситуації.

У Департаменті охорони здоров’я повідомили, що наразі лікувальні заклади області готові до реагування на поодинокі випадки коронавірусної інфекції: медики можуть розгорнути майже шістсот ліжкомісць. У разі потреби за рахунок перепрофілювання окремих відділень цю кількість можна збільшити ще на 300 місць. 

Натомість, у сусідній області – Чернівецький, з підозрою на COVID-19 в лікарні перебувають 5 осіб.

“Двоє з госпіталізованих осіб мандрували країнами, у яких підтверджені випадки захворювань на коронавірус COVID-19, ще один пацієнт – проживає з дружиною, яка повернулась з країни, в якій підтверджено випадок короновірусу. Однак, в дружини немає ознак захворювань”, – повідомила Наталя Гусак, заступниця голови Чернівецької ОДА. 

У самих Чернівцях прийнято рішення про призупинення навчально-виховного процесу у двох садочках і на наступному тижні буде розглядатися питання про призупинення роботи в інших дошкільних навчальних закладах міста. Про це у Фейсбуці повідомив Олексій Каспрук, чернівецький міський голова. 

“Закриваємо не тому, що там є якісь захворювання, а закриваємо тому, що в більшості садочків міста батьки вирішили, що діти побудуть вдома. Відвідуваність садочків складає від 20 до 45 відсотків”, – повідомив очільник Чернівців.

Читайте також: Кількість хворих на ГРВІ у Хмельницькій області зростає

ОНОВЛЕНО: У зв’язку з рішення Уряду в Україні вводяться карантинні обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні.

“Зважаючи на рекомендації Уряду і за рішенням оперативного штабу, з понеділка на тиждень оголошуємо весняні канікули в школах міста. Дитячі садочки продовжують працювати в штатному режимі. Масові заходи обмежуються”, – констатує мер Кам’янця-Подільського.

На своїй сторінці у Фейсбуці Хмельницька міська рада повідомила про виконання Постанови Кабінету Міністрів:

“Нарешті, о 19.27 год була оприлюднена Постанова Уряду від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19”, яка є ОБОВ’ЯЗКОВОЮ до виконання і зобов’язує призупинити навчання у освітніх закладах та масові заходи з 12 березня до 3 квітня по всій Україні, в тому числі й у Хмельницькому”, – сказано у повідомленні.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter