Новини
Здоров’я

У Хмельницькому коронавірус не виявлено, але превентивні заходи продовжуються

Хмельницька інфекційна лікарня отримала результати дослідження у вірусологічній референс-лабораторії. У хворого священника, що нещодавно повернувся з Греції, коронавірусної інфекції не виявлено.

На брифінгу, щодо поширення в ЗМІ інформації про небезпечну інфекцію, в.о. директора Хмельницького обласного лабораторного центру МОЗ України Олег Балашов наголосив на необхідності дотримання правил особистої гігієни та індивідуального захисту.

Хоча міста почали обмежувати проведення масових заходів, у Хмельницькому таке рішення не приймали. Натомість, посилено дезінфікують комунальний транспорт.

Про це суспільному розповів директор Хмельницького комунального підприємства “Електротранс” Віктор Паламарчук. За його словами, після кожної зміни, працівники депо протирають поручні, сидіння та підлогу спеціальними розчинами.

Олексій Трачук, начальник тролейбусного депо каже, що самостійно готує дезінфекційний засіб за інструкцією. Готують такий розчин один раз на 7 днів, все фіксують у спеціальному зошиті.

«Засіб це в нас «дезектин». Робимо 1% розчин. В нас є норма. Там 5 грамів на 5 літрів води. Тролейбуси проходять мийно-прибиральний комплекс. Ми тролейбуси миємо, прибираємо і робимо дезінфекцію тролейбуса. Тобто, протираємо поручні, сидіння, подоконіки, резину. А коли робимо генеральне прибирання, то навіть і підлогу дезентином».

На місяць виділяють півтори – дві тисячі на закупівлю дезінфекційних засобів, каже директор Хмельницького комунального підприємства “Електротранс” Віктор Паламарчук. Та додає, дезінфекцію тролейбусів проводять не тільки у спалах епідемії.

«Ми дезінфекцію проводимо не тільки в такий важкий час як на сьогодні де сильно прогресує коронавірус, ми профілактику і дезінфекцію тролейбусів проводимо цілий рік. Як мінімум, ми кожний день проводимо дезінфекцію і по черзі ми проводимо вдень 2-3 генеральних прибирання де повністю проводиться прибирання салону тролейбуса всередині і кожний день миття тролейбуса ззовні».

Детальніше у сюжеті “UA: Поділля”

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter