Новини
Екологія

За добу рибпатрульні Хмельниччини виявили сім порушень законодавства

Патрулюючи ринки Хмельницької області, державні інспектори рибпатруля задокументували три випадки продажу риби без документів. Порушників впіймали у Красилові, Хмельницькому та Летичеві.

В результаті рейду вилучено 20 кілограмів сріблястих карасів, 4 кілограми коропа та кілограм ляща. На продавців складено протоколи про адміністративні правопорушення.

Також “на гарячому” рибпатрульні впіймали подолянина, який на річці Південний Буг поблизу села Горбасів Летичівського району ловив рибу сіткою. До появи інспекторів чоловік встиг наловити 43 карасі та 2 товстолоби, завдавши збитків водним біоресурсамна 1 241 гривню.

Аналогічні порушення зафіксували на річці Вовк поблизу села Рудня Летичівського району. У браконьєрів вилучили дві сітки та 25 рибин. Сума завданих збитків становить 425 гривень.

Ще одного порушника з сіткою рибпатрульні впіймали на Летичівщині до того, як той встиг почати незаконний вилов риби.

Щодо цих порушень також були складено адміністративні протоколи. Матеріали справ по усіх випадках готуються для передачі до судів за місцем скоєння правопорушення.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області нагадують про телефонну «гарячу лінію»: (068) 384-98-10, куди можна повідомити про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядок придбання чи збуту риби.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter