Новини
Здоров’я

Як у містах Хмельниччини дезінфікують транспорт та інфраструктуру

Миють тролейбуси та автобуси, дезінфікують ринки та вокзали – через загрозу поширення коронавірусу на Хмельниччині посилили заходи зі знезараження місць масового скупчення людей.

Щодня мінімум тричі, щойно тролейбус чи автобус Хмельницького Комунального підприємства «Електротранс» заїжджає в депо або виїжджає з нього, потрапляє в чистку. За чистотою у салонах стежить бригада з 16 осіб, які працюють позмінно. Транспорт не лише миють, а й дезінфікують спеціальним розчином.

Прибирання одного тролейбуса займає до 20 хвилин часу, на генеральне витрачають дві години. Щодня на маршрути виходить 72-77 тролейбусів, які перевозять сотні тисяч містян.

Особливо гостро питання дезінфекції громадського транспорту постало після того, як у світі став поширюватися коронавірус. Відколи у зв’язку з цим оголошені додаткові заходи безпеки, прибирають та дезінфікують тролейбуси та автобуси більш ретельно.

Зобов’язали дбати про чистоту транспорту у Хмельницькому і приватних перевізників. Також наразі під пильним наглядом заклади освіти, культури та соціального захисту.

Детальніше дивіться у сюжеті МТРК Місто

Взялися у містах Хмельниччини дезінфікувати і місця масового скупчення людей, зокрема, ринки. Днями в обласному центрі рятувальники проводили дезінфекцію речового ринку – одного з найбільших місць масового зібрання як хмельничан, так і гостей міста. Вулицю Геологів обробляли за допомогою засобу «Бланідас 300». Його ефект, розповів журналістам каналу Місто заступник начальника 1 державної пожежно-рятувальної частини Олексій Пеньков, триватиме протягом семи днів.

Дезінфекція на речовому ринку тривала понад годину. За потреби, такі заходи організують за тиждень. Закривати ринок на карантин, як це відбулося у Чернівцях та Одесі, у Хмельницькому наразі не планують.

Провели рятувальники дезінфекцію і на гуртово-роздрібному овочевому ринку «Дубово». Щодня тут перебуває близько семи тисяч людей. Загалом спецрозчином обробили близько восьми тисяч квадратних метрів території ринку.

У Старокостянтинові продезінфікували не лише місцевий ринок, а й автостанцію, адміністративні будівлі, банківські установи, залізничні вокзали №1 та №2, сквер на вул. Ессенській, а також зупинки міського транспорту на вулицях: Жовтневій, Івана Франка, Попова та Острозького.

Сьогодні дезінфекцію ринку планують провести і в Кам’янці-Подільському. Крім того, зважаючи на скарги містян щодо недостатньо якісного знезараження громадського транспорту, міський голова Михайло Сімашкевич пообіцяв взяти ситуацію під свій контроль.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter