Новини
Суспільство

Ринки та кінотеатри у Хмельницькому працюють у звичному режимі

Хмельницький речовий ринок закривати не планують, на продовольчому торгують як завжди, на полицях супермаркетів достатньо продуктів, а кінотеатри міста поки працюють у звичному режимі. Введений учора карантин в обласному центрі «зачепив» лише навчальні заклади та вплинув на проведення масових заходів.

На сьогоднішньому ранковому брифінгу голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет сказав: речовий ринок не є масовим заходом, тому закривати його влада права не має. З продавцями та покупцями проводитимуть роз’яснювальну роботу та сподіватимуться на свідомість громадян.

Кінотеатри міста також поки що працюють у звичному режимі. Як повідомляє Depo.Хмельницький, у “Планеті” та кінотеатрі імені Т.Г. Шевченка сеанси не відміняють. Працює і Хмельницька обласна філармонія. Щоправда, заплановані там концерти, можливо, скасують або перенесуть.

Наразі невідомі плани обласного драматичного театру ім. М. Старицького та доля кіносеансів у «Мультиплексі».

Також, як йшлося на брифінгу, потреби у продовженні учбового року на літо поки немає. За словами Дмитра Габінета, навчальна програма дозволить школярам отримати знання у передбачені терміни.

Єдине, на що звернув увагу очільник Хмельниччини, карантин – це не канікули, тому наражатися на небезпеку, відвідуючи розважальні заклади, не варто. Краще провести цей час вдома або на свіжому повітрі, але уникати місць масового скупчення людей.

Також через карантин в Україні змінили дати проведення пробного ЗНО. Пробне тестування з української мови і літератури замість 21 березня відбудеться 4 квітня. Тестування з інших предметів замість 28 березня – 11 квітня. Дати визначення результатів будуть відомі до 14 березня.

В Українському незалежному центрі оцінювання якості освіти попередили: учасники пробного зовнішнього незалежного оцінювання знань отримають нові запрошення-перепустки, які потрібно буде знову роздрукувати, аби мати змогу пройти ЗНО.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter