Новини
Бізнес

Підприємці Хмельницького просять відновити торгівлю на речовому ринку

Звернення до Верховної Ради України поширили бізнесмени, які здійснюють торгівлю на хмельницькому речовому ринку та не погоджуються з тим, що їм не дозволяють працювати, на відміну від супермаркетів міста.

«Звертаємося до Верховної Ради. Тут дуже багато людей, у яких немає грошей. Ви закрили ринок, не подумавши про те, що багато людей не зможуть платити комунальні, годувати свої сім’ї. на сьогоднішній день всі супермаркети у нас в місті працюють. В супермаркети люди заходять без масок, ми ж гарантуємо, що будемо виконувати всі вимоги, необхідні при карантині: одягнемо маски та будемо дезінфікувати приміщення. Зараз ціни в супермаркетах починають «злітати». За тиждень почнеться ажіотаж. Оскільки багато селян не можуть приїхати в місто, вони виливають молоко, бо їм нікуди його подіти. Молоко вже подорожчало. Люди ходять у супермаркети і в закритих приміщеннях заражають один одного. Я хочу звернутися до Президента, якщо він це розуміє, – свіже повітря і світло вбивають будь-які мікроби. Згадайте, що писали вчені: світло найкращий дезінфектор. Поясніть, будь ласка, нам, містянам, всім підприємцям, чому зараз світить сонце, а ми не торгуємо? А там немає ні ультрафіолетових ламп, нічого. Відкрийте ринки, щоб ми почали працювати, щоб люди могли годувати свої сім’ї. На сьогодні 160 тисяч лише в місті людей, які торгують на ринку. Подумайте про цю цифру. Ви залишили 160 тисяч людей без засобів до існування. У людей немає коштів, щоб платити комунальні послуги. Або обнуляйте це все. На сьогоднішній день ми просимо: будь ласка, наведіть порядок. Включіть просто голову. Так не можна. Будь ласка, припиніть цю вакханалію, – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, після введення всеукраїнського карантину на Хмельниччині призупинили роботу ТЦ та ТРЦ, речові ринки, ринки будматеріалів, магазини (крім продуктових і товарів господарської групи), салони краси, перукарні, заклади громадського харчування (крім тих, що працюють на вивіз).

Вчора у Хмельницькому відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногненно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), на якому, зокрема, було вирішено зобов’язати місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування на період установленого карантину призупинити діяльність роботи ринків, в тому числі продовольчих.

Обговорюючи цю новину в соцмережах, хмельничани пишуть, що центральний продовольчий ринок сьогодні, 20 березня, ще працює. А завтра, йомвірно, вже буде закритий.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter