Новини
Офіційно

У Хмельницькому офіційно скасували пільги на проїзд

Від сьогодні, 20 березня, всіх пасажирів у громадському транспорті Хмельницького возитимуть тільки за гроші, а у Кам’янці визначилися, як підвозити на роботу медиків, силовиків та комунальників.

Таке непопулярне рішення владі міста довелося прийняти на позачерговому засіданні виконкому Хмельницької міськради через несвідомих пенсіонерів, які, користуючись пільгами на проїзд, не давали можливості дістатися до місця роботи іншим хмельничанам.

Тому надалі і до закінчення карантину у громадському транспорті всіх форм власності пасажири їздитимуть за гроші. Як зазначив заступник міського голови Андрій Бондаренко, це рішення, у першу чергу, покликане убезпечити життя людей похилого віку, які є в зоні ризику через ймовірність поширення коронавірусної інфекції.

Ми маємо забезпечити довезення на робочі місця людей, які забезпечують життєдіяльність міста, а саме: медичних працівників, «надзвичайників», працівників комунальних підприємств тощо» – додав заступник міського голови.

У Кам’янці-Подільському медиків, силовиків та комунальників до місць роботи підвозитимуть шкільні автобуси.

Як повідомляє XM-inside з посиланням на голову Кам’янець-Подільської РДА Віталія Бернашевського, наразі транспорт готують: дезинфікують та обробляють спецрозчинами. Планується, що вже завтра автобуси почнуть розвозити кам’янчан. Поки що у місті складають списки медиків, силовиків та комунальників, яких потрібно доставляти на робочі місця і після роботи додому. Наразі нараховується 90 мешканців району та понад 150 містян, які працюють у сферах, що забезпечують належну життєдіяльність міста.

Як наголосив Віталій Бернашевський, водії шкільних автобусів будуть забезпечені засобами захисту і зобов’язані перевозити не більше 10 людей.

Нагадаємо, сьогодні у Кам’янці-Подільському незадоволені селяни закидали автобус, який рухався за маршрутом №1, камінням.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter