Новини
Суспільство

На Хмельницькій АЕС модернізують важливе для безпеки обладнання

Процес реконструкції та модернізації для підвищення безпеки енергоблоків Хмельницької АЕС у цеху теплової автоматики та вимірювань є постійним. Заплановані заходи впроваджуються поетапно за встановленими графіками.

У ході реалізації низки заходів із продовження терміну експлуатації першого енергоблока спеціалістами підрозділу було замінено уніфікований комплекс технічних засобів­ автоматизації на сучасний програмн­о-технічний комплекс керуючих систем безпеки. Також відбулася заміна систем управління дизель-генераторами на програмно-технічний комплекс керування дизель-генераторами підприємства «Вестрон». Крім цього, встановлено важливе для безпеки обладнання управління експлуатацією систем реакторного відділення, повідомляє ВП Інформаційний центр ХАЕС.

За словами начальника дільниці з ремонту засобів обчислювальної техніки цеху теплової автоматики та вимі­рювань Миколи Павленка, у 2019 році його колегами реалізовано кілька важливих проектів із реконструкції та модернізації на двох діючих енергоблоках Хмельницької АЕС. Серед них – встановлення нової  системи аварійного та післяаварійного моніторингу. Вона безпосередньо пов’язана із системами контролю та управління.

Модернізація направлена на підвищення безпеки енергоблоків шляхом забезпечення оперативного персоналу, персоналу групи інженерно-технічної підтримки достовірною інформацією про стан критичних функцій безпеки та ефективності захисних бар’єрів, а також безпосередніми показами аварійних контрольно-вимірювальних приладів під час та після проектних та запроектних аварій, – прокоментував Микола Павленко.

Читайте також: Патрульним Нетішина передали пірометри від невідомого благодійника

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter