Новини
Суспільство

У Хмельницькому службові собаки теж пішли на карантин

Разом з поліцейськими дотримуються правил карантину і вихованці кінологічного центру ГУ Нацполіції в Хмельницькій області.

Поліцейські собаки, яким разом з правоохоронцями доводиться виїжджати на місця вчинення злочинів, так само, як і люди, можуть опинитися поблизу людини, інфікованої коронавірусом. Тому тварини потребують запобіжних заходів гігєни, аби на шерсті чи лапах не перенести вірус, розповідає начальник кінологічного центру Олексій Дяк.

Вольєри, дресувальні майданчики та господарські приміщення на території центру обробляють спеціальних розчином, який вбиває вірус, але не шкідливий для тварин. Також собак купають і обробляють лапи спеціальним антисептичним засобом, повідомляє

Вихованці кінологічного центру ГУ Нацполіції в Хмельницькій області нарівні з поліцейськими дотримуються всіх правил карантину.

За словами, начальника кінологічного центру Олексія Дяка, службовим собакам разом з поліцейськими кінологами часто доводиться виїжджати на місця вчинення злочину, і вони так само можуть опинится поруч з носієм коронавірусу. Тож песики потребують застосування таких самих превентивних заходів гігієни, як і люди, аби на своїй шерсті чи лапах не перенести вірус.

Для цього їхні вольєри, дресувальні майданчики та господарські приміщення на території центру обробляють спеціальних розчином, який вбиває вірус, але не шкідливий для тварин.
Також собак купають і обробляють лапки спеціальним антисептичним засобом XM-inside.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter