Новини
Надзвичайні події

У Хмельницькому цілий день горить суха трава

Рятувальники не встигають доїжджати до місць загоряння через перенавантаження – у місті за день сталося 29 пожеж.

Масштабну пожежу сухої трави гасили під вечір рятувальники у мікрорайоні Озерна. В результаті загоряння знищено декілька гектарів сухого очерету. Палало за декілька метрів від автозаправки, мийки та під лініями електропередач, повідомляє XM-inside.

Попри те, що зовсім поряд, у сотні метрів від джерела вогню розташована пожежна частина ДСНС, на місці події працювала одна пожежна машина.

Тривалий виїзд на місце події рятувальник пояснюють тим, що у Хмельницькому за день сталося близько трьох десятків пожеж.

Рятувальники задіяні одночасно на гасінні декількох пожеж сухої рослинності. Техніка ледве встигає доїхати до наступного загоряння, – прокоментував прес-офіцер ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Віталій Гричанюк.

Як зазначають у ДСНС, трава горить щодня через людський фактор. Штраф за таке порушення мізерний, а збитки для довкілля величезні, зазначають рятувальники.

Окрім пожеж сухостоїв, рятувальники виїздять і на гасіння житлових та господарських приміщень. Причини пожеж встановлюються.

Вчора, 27 березня на території області рятувальники гасили суху пожежі сухостою у селах Ходаківці, Іванківці, Везденьки Хмельницького району, Мальованка Шепетівського району, Березове Деражнянського району, Нігин, Панівці, Вихватнівці Кам’янець-Подільського району, Томашівка, Косогірка Ярмолинецького району, Яхнівці Волочиського району, Покощівка Ізяславського району, Лепесівка Білогірського району, Ярославка Летичівського району, в м. Хмельницький, м. Нетішин та поза населеним пунктом смт Теофіполь. Загальна площа всіх пожеж перевищила 20 гектарів.


Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter