Новини
Дозвілля

Хмельничанам спростили спілкування під час карантину

Після запровадження обмежувальних заходів, які на Хмельниччині тривають уже третій тиждень, чимало людей перейшли на дистанційний режим роботи та навчання. Крім того, перебування вдома в рамках карантину змушує людей шукати способи урізноманітнити своє дозвілля та спілкування з друзями.

З розвитком VR-технологій зробити це стає простіше. Пропонуємо увазі читачів список кращих VR-додатків для віддаленої роботи й спілкування, які допоможуть, не залишаючи будинок, займатися справами та зустрічатися з друзями.

Somnium Space

Повністю віртуальний простір, який багато в чому схожий на ігрове середовище з якісною графікою, взаємодіями та безшовністю картинки. Додаток доступний з будь-якого мобільного та VR-пристрою.

Connec2

Ця програма пропонує ті ж основні інструменти, які можна знайти у бізнес-залі: білі дошки з маркерами, інтерактивні презентації поточних документів і проектів.

MeetingRoom

Платформа, розроблена под вимоги бізнесу. Віртуальний конференц-зал з інструментами спільної роботи над проектами та презентаціями, де учасники можуть обговорювати та коментувати розробки одне одного. Все це можна використовувати за допомогою VR-гарнітур та мобільних телефонів.

Rumii

Віртуальний кабінет або навчальний клас, де за допомогою VR можна провести спільні заняття, роботи та обговорення бізнес-питань.

Spatial

Віддалені користувачі можуть співпрацювати, проводити мозковий штурм та обмінюватися контентом так, як би вони знаходилися в одній кімнаті.

vSpatial

Це робочий простір віртуальної реальності, який з’єднує користувачів з їх комп’ютерними додатками та колегами. Він якісно реалізований з точки зору обміну голосовими повідомленнями, плавності та інтуїтивності контакту з іншими людьми.

Softspace

Це інструмент моделювання просторів для творчих команд. Створюйте красиві віртуальні проекти, де можна організувати, розвивати та передавати свої кращі ідеї.

Dimension10

Досвід та співпраця у вашій власній 3D-моделі. Цей дизайн ви створюєте самі, додаток орієнтовано на персоналізацію та зручність.

IrisVR Prospect

Покажіть ваші спільні 3D-файли колегам та клієнтам, незалежно від місця розташування. Багатокористувацький режим забезпечує надійний голосовий чат і загальну віртуальну середу.

PiXYZ Review

Додаток дозволяє легко імпортувати широкий спектр CAD-моделей з головних програм, легко керуючи великими та складними збірками. Це дозволить взаємодіяти з САПР-моделями за допомогою інструментів зміни й візуалізації для представлення на робочому столі. Після чого можна миттєво перемикнутися у VR-режим, щоб побачити свої розробки у віртуальному просторі.

Stage

Класичне рішення для спілкування у реальному часу й імерсійної візуалізації для великої кількості учасників.

Symmetry

Миттєвий перегляд проектів у віртуальній реальності без додаткової підготовки. Будь-яка людина без досвіду зможе працювати з ним у масштабі 1 до 1. Це дає можливість більш ефективно аналізувати дизайн.

Vision XR

Платформа дозволяє користувачам завантажувати свій власний вміст й запрошувати колег до спільної роботи над ним, незалежно від їх місця розташування на будь-якому VR/AR, стаціонарному або мобільному пристрої.

PokerStars VR

PokerStars VR поєднує гру в покер в онлайн режимі з зануренням до реального середовища арткового столу, де гравець бачить й вивчає своїх суперників, має можливість спілкуватися з ними та відпрацьовувати на них свою стратегію. Розробка належить найбільшому покерному онлайн-ресурсу PokerStars та його партнеру, компанії Lucky VR. Прекрасно виконана графіка створює ефект присутності й робить віртуальну гру не менш цікавою, ніж реальна.

Vizible

Соціальна VR-платформа для спілкування людей, проведення спільних заходів та зустрічей. Познайомтеся з іншими людьми у безпечному середовищі, працюйте разом з ними та діліться контентом. Відмінна реалізація роботи над загальними Google Doc файлами.

3Data

Складний продукт для ефективного моніторингу, аналізу та управління великими наскрізними бізнес-процесами, інфраструктурою та операціями у режимі реального часу з імерсійним зануренням.

Primitive

Програма дає можливість спільної роботи у VR, застосовуючи новітні інструменти для візуального аналізу програмного забезпечення в 3D.

Engage

Особиста й корпоративна освіта у віртуальній реальності. Популярне рішення для викладачів проводити зустрічі, уроки, презентації з людьми по всьому світу. Це простий інструмент, який не вимагає ніяких технічних знань.

MeetinVR

MeetinVR дозволяє вашій компанії проводити потужні зустрічі в інтерактивних VR-просторах. Серед функцій – презентації, огляд 3D-моделей, мозковий штурм, ескізи, ментальна карта, прототипи та створення команд.

Dream

За заявами розробників – просте та зручне рішення для спільної роботи у віртуальному просторі.

Але не можна ж весь час працювати, частенько нам хочеться просто відпочити й тоді на допомогу приходять ігри. Якщо у вас є здатність до логічного мислення, якщо ви замислюєтеся про екологію або вмієте блефувати – тоді ця добірка точно для вас.

Trash Rage

Гра досліджує негативний вплив людей на планету. У ній показані фантастичні способи сортування та утилізації різних видів сміття. Вона пропонує наочний та ігровий приклад відповідальності людини за забруднення планети.

Gadgeteer

Додаток-головоломка на основі законів фізики. Учасники отримують в розпорядження величезну кількість деталей та інструментів, за допомогою яких можна побудувати складні механізми й машини. Це відмінне доповнення до вивчення законів фізики.

Raid on the Ruhr

Відмінний приклад того, як вивчення важливих історичних подій можна візуалізувати за допомогою нових технологій. В даному випадку знаменита битва за Рур в 1943 році була відтворена у віртуальній реальності. Вам пропонується стати повноцінним учасником події в ігровій формі.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter