Новини
Суспільство

На Хмельниччині з села хочуть вигнати заробітчан

Двоє чоловіків приїхали на самоізоляцію, аби не наражати на небезпеку рідних, які залишилися у Хмельницькому.

Хмельничанин Роман Тесля разом з товаришем приїхали в село Куманів Городоцького району після поверення з заробітків у Польщі. На кордоні, відповідно до правил, підписали угоду про самоізоляцію на 14 днів.

У цьому селі в Романа залишилася батьківська хата. Тож аби убезпечити родини, які мешкають в обласному центрі, чоловіки вирішили пожити два тижні на Городоччині. Проте селяни виступили проти. Дізнавшись про чужинців, що приїхали до них з-за кордону на карантин, зажадали від місцевої влади та поліції виселити їх з села.

У селі, розповідають чоловіки, їх зустрів сільский голова, розмовляв з ними грубо, не давав проїхати до хати. Вимагав, аби написали йому такий самий документ, як на кордоні.

Документ чоловіки написали, і на кілька дніх їх залишил у спокої. Проте на третій день до них навідався сільський голова, і не сам, а з поліцією.

Погрожували протоколами, бо хтось в селі повідомив, що ми ходили хліб купляли. А це абсурд, бо в нас харчів вистачає на місяць, – розповідає Роман.

Люди в селі бояться коронавірусу, якого заробітчани з-за кордону можуть привезти, каже місцева поштарка Галина Ясінська. І додає: ці двоє нетутешні, живуть без прописки, тому люди проти.

У Городоцькому районі на контролі поліції перебуває 63 особи, які повернулися з-за кордону і мають бути на самоізоляції, прокоментував заступник начальника Городоцького відділу поліції Анатолій Угляр.

«З ними проводиться роз’яснювальна робота щодо дотримання самоізоляції. На території району порушень самоізоляції не відбулося. Разом з тим 30 березня до Городоцького відділу поліції надійшла інформація про те, що дві особи, які зобов’язані знаходитися на самоізоляції, порушують правила карантину. Група реагування патрульної поліції на місці події цій інформації підтвердження не знайшла».

Детальніше – у сюжеті Суспільне Поділля

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter