Новини
Суспільство

Як у Хмельницькому укладають шлюби під час карантину

З початку дії обмежувальних заходів у Хмельницькому було зареєстровано 60 шлюбів. Усього за березень 2020 року одружилися 98 пар.

Весільне фото у масці – саме така перша фотокартка з’явилася у подружжя Жуків. Анна та Михайло офіційно чоловіком та дружиною стали 27 березня, коли в Україні ввели карантинні обмеження. Та змінювати дату розпису молодята не хотіли. Єдине – відмінили всі урочистості, зустрічі з друзями та рідними.

Розпис у нас був простий, не урочистий. Ми один одного привітали, нам дали документи, де розписатися, вручили свідоцтво, і реєстратор нас поздоровила словом «Вітаю». На тому все, – розповідає Анна.

Ми дорослі люди, слідкуємо за ситуацією, за думками медиків, за тим, як можна підхопити хворобу, тобто ми вжили всіх необхідних заходів, – додає Михайло.

У Будинку урочистих подій сімейний союз закріпили поцілунком у масках. Молодята сподіваються, що після зняття обмежувальних заходів весілля все-таки вдасться відсвяткувати.

З початку карантину у міському відділі РАЦС було зареєстровано 60 шлюбів. Усього за березень 2020 року взяло шлюб 98 пар. Це на 20 пар менше у порівнянні з минулим роком. Працівники органів реєстрації цивільного стану розповідають: усі молодята дотримуються карантинних вимог.

Майже всі громадяни у нас свідомі, відповідально ставляться до державної реєстрації шлюбу. На урочисті реєстрації всі приходять у масках. Як правило, приходять тільки молодята, щоб не наражати на небезпеку і своїх близьких, і працівників відділу, які теж є в зоні ризику, – коментує начальниця Хмельницького міського відділу  РАЦС Марина Зубова.

Відтермінувати реєстрацію шлюбу у Хмельницькому попросили уже 22 пари. Стільки ж заяв про шлюб, подані до карантину, ще офіційно не зареєстровані. Також великим попитом користується веб-портал “Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану”, завдяки якому громадяни мають можливість подавати документи та отримувати консультації онлайн. Впродовж карантину за такою послугою до установи звернулося 24 громадянина.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter