Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому на маршрут вийде оновлений тролейбус

Від завтра, 10 квітня, вулицями обласного центру курсуватиме ще один тролейбус, капітально відремонтований силами КП “Електротранс”.

Оновили його фактично на понад 75%. На фото можна побачити яким він був і як реанімовувався.

Ще у 2016 році, з початку каденції, вирішили максимально оновлювати тролейбусний парк. Придбали 32 нових тролейбуси, в тому числі 10 на автономному ходу. Взялися за капремонт старих. Спочатку капітально ремонтували на замовлення на інших підприємствах. Зробили 4 одиниці. Потім вирішили роботи це самостійно, силами працівників «Електротрансу». І от вже маємо другий капітально відремонтований тролейбус,зазначає Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

За словами очільника міста, тролейбусу вже 30 років. За цей час транспорт повинен був капітально ремонтуватися, як мінімум, тричі. Раніше такі тролейбуси чекала дорога на металобрухт. Але спеціалісти комунального підприємства замінили близько 75% основних вузлів і деталей, повністю оновили салон, частину кузова.

В оновленому салоні – 31 сидіння, нові поручні, підлога. Віконне скло та рамки були в нормальному стані, тож їх не міняли.

Фахівці гарантують, що відремонтований тролейбус відпрацює ще близько десятка років. Капремонт тривав 9 місяців і обійшовся у 585 тисяч гривень.

Ще один такий тролейбус, під номером 234, так само з найстаріших, вже ремонтується і має бути готовий наприкінці літа.

Нагадаємо, на час карантину у Хмельницькому деякі тролейбуси змінили маршрути руху.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter