Новини
Кримінал

У Хмельницькому посадовці ДСНС торгували наркотиками

Служба безпеки України блокувала діяльність наркоугруповання, організованого в обласному центрі посадовцями Державної служби із надзвичайних ситуацій.

За попередньою версією слідства, двоє командирів відділень  ГУ ДСНС в Хмельницькій області разом із колишнім колегою налагодили масштабний збут заборонених речовин. У Хмельницькому вони орендували офісне приміщення, де фасували та зберігали підготовлені до продажу наркотики і психотропи. Гуртові партії «товару» наздвичайники відправляли замовникам через один із поштових сервісів  по всій країні, а також збували місцевим дилерам та наркозалежним. За оперативною інформацією щомісяця зловмисники реалізовували до 10 кілограмів наркотичних речовин, повідомляє прес-служба СБУ.

Обох командирів відділень правоохоронці затримали за місцем зберігання наркотиків під час підготовки чергового замовлення, а їхнього спільника – у власному помешканні. Раніше оперативники спецслужби задокументували кілька фактів збуту ділками канабісу та амфетаміну.

Під час обшуків було виявлено партію наркотиків та психотропів на понад 500 тисяч гривень за цінами чорного ринку.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Триває досудове слідство для встановлення інших учасників групи та їх клієнтів, а  також джерел походження наркотиків.

Викриття зловмисників проводилось спільно зі слідчими ДБР, Департаментом протидії наркозлочинності та ГУ Нацполіції в Хмельницькій і Чернівецькій областях під процесуальним керівництвом прокуратури. 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter