Новини
Кримінал

На Хмельниччині судили ревнивця, що завдав смертельних травм супернику

Ізяславський районний суд визнав винним обвинуваченого у заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (частина 2 статті 121 Кримінального кодексу України), та призначив йому покарання – 5 років ув’язнення.

Як повідомили у пресслужбі Хмельницького апеляційного суду, суд визнав за можливе застосувати статтю 69 КК України і призначити чоловіку покарання нижче від найнижчої межі, встановленої санкцією ч. 2 ст. 121 КК України, зважаючи на його позитивні характеристики, те, що він утримує двох малолітніх дітей і матір похилого віку, а також на позицію потерпілої – дружини померлого, яка заявила, що не має жодних претензій до обвинуваченого, розуміє, через що так сталося і не хоче, щоб його суворо покарали.

За вироком, торік 6 червня 40-річний житель Білогірщини на таксі приїхав у с. Клубівка Ізяславського району, до батьківської хати його дружини. Туди без пояснень жінка поїхала ще 1 червня – у день, коли він повернувся із заробітків у столиці. Чоловік хотів виконати прохання дітей – і повернути матір у сім’ю, утім, побачене затьмарило плани: поряд із дружиною був інший чоловік. Реакція на побачене мала трагічні наслідки: від численних побоїв законного чоловіка суперник, якого подружжя залишило непритомним на вулиці, помер. Жінку на таксі обвинувачений привіз додому, а вже наступного дня за ним прийшла поліція.

У суді обвинувачений вину визнав, запевнив, що і гадки не мав, що чоловік від побоїв помре. Як і чим бив, сказав, не пам’ятає, бо був у шоковому стані.

Вирок набрав законної сили.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter