Новини
Офіційно

Хмельничан призвуть до армії в травні

Через пандемію коронавірусної інфекції весняний призов цього року розпочнеться 1 травня.

Відповідне розпорядження ухвалено на засіданні уряду 15 квітня, повідомляє пресслужба Хмельницького обласного військового комісаріату.

Водночас чисельність громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, а також обсяг видатків для проведення призову залишаються незмінними.

Так, у травні-липні 2020 року до Збройних Сил України та інших військових формувань буде призвано 16 тисяч 460 осіб. Зокрема, лави Збройних Сил поповнять 9 тисяч, Нацгвардії – 5 тисяч 460, Держприкордонслужби – 1 тисяча 300 і Держспецтрансслужби – 700 громадян України.

Також, цьогоріч не усім видадуть зброю. Буде визначена й частина тих, які нестимуть альтернативну службу. А все через їхні віровчення, яке не дозволяє хлопцям брати до рук автомат. Після альтернативної служби їх не призивають на збори військовозобов’язаних. Однак, у разі потреби такі громадяни можуть бути направлені для ліквідації наслідків аварії, катастрофи чи стихійного лиха.

Нагадаємо, на час дії карантину військкомати Хмельниччини призупинили заходи щодо призову на строкову військову службу. Зокрема, припинено виклик призовників до призовних дільниць та збірних пунктів та проведення медичних обстежень.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter