Новини
Кримінал

Хмельницьку лікарку та двох пацієнток підозрюють у торгівлі людьми

Одній з фігуранток справи вже винесли запобіжний захід – домашній арешт.

Подія мала місце в обласному центрі восени минулого року. Тоді мешканка Кіровоградської області у Хмельницькому перинатальному центрі народила дитину. Як зазначають у поліції, перебувала вона у медичному закладі під чужими документами – анкетні дані належали іншій жінці, яка, в свою чергу, повинна була забрати новонародженого. За документами, оформленими у медичному закладі, малюк був записаний як її дитина, зазначається у повідомленні поліції.  

У сприянні незаконній передачі дитини зараз, більше ніж через півроку після факту події, звинувачують заступницю головного лікаря Хмельницького перинатального центру, мовляв, вона, користуючись службовим становищем, підробила документи, що стосувалися вагітності та пологів. Крім того, інкримінують медпрацівниці ще дві статті Кримінального кодексу: «Замах на злочин» та «Торгівля людьми».

У справі фігурують три особи – лікарка та дві пацієнтки. Заступниці головного лікаря перинатального центру вчора, 22 квітня, суд вже обрав запобіжний захід. Вона перебуватиме під домашнім арештом до 19 червня включно. Про це повідомила прессекретар Хмельницького міськрайонного суду Наталія Сова.

Інформація щодо запобіжних заходів іншим жінкам наразі відсутня.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter