Новини
Здоров’я

Голова Хмельницької ОДА став донором

Кров Дмитра Габінета використають для лікування пацієнтів Хмельницької обласної дитячої лікарні.

Вчора обласний центр служби крові відвідав голова Хмельницької обласної державної адміністрації. Відвідав не сам, а зі співробітниками Територіального управління ДБР, розташованого у Хмельницькому.

Метою візиту була не перевірка, а шляхетна справа – донорство крові. Як зазначають у Центрі, з початком карантину потреба у донорській крові значно зросла. Якщо раніше тут приймали в середньому 70 донорів, то зараз бажаючих – не більше 15, повідомляє XM-inside.

Як розповів Дмитро Габінет, добровольці-донори пройшли усі етапи процедури здачі крові: аналіз (група, резус-фактор, гемоглобін, маркери збудників інфекцій, що передаються з кров’ю тощо), огляд лікаря-терапевта, далі – солодкий чай з печивом, і нарешті забір крові.

Не було боляче, не знепритомнів, ніяких негативних відчуттів та емоцій. Мою кров використають для маленьких пацієнтів Хмельницької обласної дитячої лікарні, – поділився враженнями очільник ОДА.

Також Дмитро Габінет закликав усіх, в кого є можливість і немає протипоказань, долучитися до шляхетної справи – донорства, яке може врятувати чиєсь життя.

Нагадаємо, від учора у Хмельницькому запровадили частковий режим перевезення громадським транспортом за спецквитками: з 6.00 до 10.00 та з 16.00 до 19.00. До осіб, які мають право користуватися транспортом у ці години, належать і особи, які виявили бажання бути донорами крові та (або) її компонентів. Їх перевозитимуть на підставі посвідчення донора крові та (або) її компонентів або на підставі довідки, що видається донору за місцем медичного обстеження чи давання крові та (або) її компонентів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter