Новини
Дозвілля

Хмельниччину з висоти пташиного польоту можна побачити на онлайн-виставці

На ретроспективну онлайн-виставку відомого дніпровського аерофотографа Ігоря  Ігнатьєва запрошують хмельничан у музеї-студії фотомистецтва.

Саме ця виставка – «Хмельниччина з висоти пташиного польоту» – у нас пройшла в серпні 2011 року. Ми її приурочили до Дня Незалежності України. Вона була дуже цікава, яскрава, показувала красу нашого подільського краю, наше місто з висоти. Так воно виглядає зовсім по-іншому, – розповідає директор Хмельницького музею-студії Віталій Савін.

Виставки в форматі онлайн у музеї запровадили з початком карантину. Відколи мистецький заклад пішов у, так би мовити, лікарняну відпустку, тут вирішили втілити проект «Згадати все». Приурочили його до десятиріччя музею. Ювілей же святкуватимуть цього року у вересні.

До вересня у музеї хочуть показати всі фотовиставки, які проходили у ньому протягом десяти років. А було їх більше сотні.

За 10 років існування фото-музею у його фондах вдалося зібрати понад 2000 світлин вітчизняних і закордонних авторів. Щоб показати усі ці фотографії, виставок вистачить на повний рік. 

Переглянути виставку можна за посиланням

Карантин став новим викликом для більшості закладів культури і мистецьких колективів міста. Однак на дистанційну форму роботи усі змогли переформатуватися вже упродовж першого карантинного тижня.

Одними з перших були наші музеї, які запровадили віртуальні екскурсії. Моно-театр «Кут» запропонував таку форму роботи, як «КУТ-ТБ», де ми змогли побачити онлайн вистави народного артиста Володимира Смотрителя. І інші наші заклади теж переформатувалися і почали працювати дистанційно, – розповідає начальник управління культури і туризму ХМР Артем Ромасюков.

Отримавши нагоду навчитися працювати дистанційно, це вміння використовуватимуть і в післякарантинному житті, адже така форма роботи дозволяє закладам культури значно збільшити свою аудиторію.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter