Новини
Суспільство

Хмельничанку, яку звинуватили у порушенні карантину, виправдав суд

На власницю кафетерію склали адміністративний протокол за те, що вона нібито не припинила роботу закладу під час карантину.

Хмельницький міськрайонний суд прийняв рішення по справі про притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 443 КУпАП мешканки Хмельницького.

Наприкінці березня щодо хмельничанки інспектором роти ТОР було складено протокол, в якому зазначалося, що “будучи фізичною особою підприємцем та власником закладу громадського харчування (кафетерію) не припинила роботу закладу та здійснювала прийом відвідувачів”. Таким чином жінка нібито порушила вимоги п/п. 3 п.2 Постанови Кабінету Міністрів України № 211 від 11 березня 2020 року.

У судовому засіданні жінка своєї вини не визнала та пояснила, що дійсно перебувала того дня у приміщенні кафетерію, в якому здійснює підприємницьку діяльність її батько. Проте прийшла вона у кафе для того, аби переставити в інше місце на зберігання напої, які могли зіпсуватися під час вимушеного простою закладу, пов’язаного з карантином.

Двері у кафе жінка залишила відчиненими. Цим скористалися двоє нетверезих чоловіків, які зайшли у приміщення з проханням викликати таксі. Жінка попросила їх залишити приміщення, проте в цей час у кафе увійшли працівники поліції, які звинуватили жінку у порушенні правил карантину та склали протокол про адміністративне правопорушення.

Розглянувши матеріали справи, суд виніс постанову, в якій, зокрема, зазначив, що «із пояснень свідків не вбачається, що обвинувачувана здійснювала в кафетерії прийом відвідувачів. Пояснення особи, яка нібито про це повідомила, взагалі нею не підписано. А з переглянутих в суді відео з нагрудних камер поліцейських також не вбачається, що кафетерій працював та здійснював прийом відвідувачів».

Справу суд закрив за відсутністю події та складу правопорушення.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter