Новини
Події

Хмельницьку лікарку, яку підозрюють у торгівлі немовлям, відсторонили від посади

Хмельницький апеляційний суд залишив без змін ухвалу Хмельницького міськрайонного суду від 22 квітня 2020 року про відсторонення від посади в.о. директора з медичного обслуговування населення КП « Хмельницький міський перинатальний центр».

Нагадаємо, жінку підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3. ст. 27, ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 149 (незакінчений замах на торгівлю людиною), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Ухвалу оскаржувала сторона захисту. На думку адвоката, судове рішення місцевого суду незаконне, бо постановлене з істотними порушеннями кримінального процесуального закону. Пред’явлену підозру його підзахисній він вважає необґрунтованою, власне, як і ризики, що вона може незаконно вплинути на свідків чи іншим чином перешкодити слідству. У доповненні до апеляційної скарги захисник вказував на розголошення стороною обвинувачення даних досудового розслідування, що вважав елементом тиску на суд.

Лікарка зазначила, що суть справи була відома ще у вересні минулого року, тому, якби вона намагалася вплинути на свідків, правоохоронці б про це знали. Отож, впевнена, що підстав відсторонювати її від посади немає, особливо в умовах пандемії, повідомляє прес-служба апеляційного суду.

Прокурор переконаний, що суд першої інстанції ухвалив обґрунтоване і законне рішення, вважаючи, що відсторонення від посади необхідне для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального правопорушення.

Повний текст ухвали із мотивами рішення апеляційного суду буде оголошено 30 квітня 2020 року о 12.00.

Нагадаємо, згідно зі ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter