Новини
Культура

Хмельницький музей історії міста змінив формат роботи

Під час карантину музейні експонати закликають хмельничан мити руки та носити маски.

«Якщо ви не можете відвідати музей – музей іде до вас», – під таким гаслом працює музей історії міста Хмельницького під час карантину. Його працівники перенесли свою діяльність в онлайн-формат.

У нас є певні напрацювання, і є чотири співробітники, які активно працюють у різних напрямках. Наприклад, я працюю зараз в онлайн-відео напрямку, і є співробітники, які працюють з текстами, які ми публікуємо на сайті музею та на Фейсбук-сторінці, – розповідає хранителька фондів музею історії міста Хмельницького Вікторія Папонова.

Зараз про історію міста можна дізнатися через онлайн-проект «MUSEUM WEB EX». У соціальних мережах та на YouTube-каналі музею розміщується відео про визначні архітектурні пам’ятки Хмельницького та знакові дати в його історії.

«MUSEUM WEB EX» – це музейні веб-екскурсії, музейні веб-експонати та музейні веб-експозиції. Тобто все, що є в музеї, ми плануємо викладати і надалі. Навіть у такий час, коли закриті архіви, коли закриті бібліотеки, ми все одно публікуємо нові матеріали, котрі ніде раніше не публікувалися, – каже пані Вікторія.

На створення одного такого відео працівниця музею витрачає більше чотирьох годин. Для створення сюжетів у приміщенні музею використовує фліп-чарт та спеціальний тримач для смартфону. Аби відео побачили глядачі, Вікторія освоїла програму для монтажу.

А ще працівники музею знайомлять хмельничан із найцікавішими експонатами із своїх фондів. Інформацію розміщують у дописах з ілюстраціями. Уж розповіли про мікрохвильовки, дозиметр, ручницю та всім відому «кравчучку».

Напередодні Великодня у музеї почала діяти онлайн-виставка «Великодній настрій» – там представлені близько півсотні найрізноманітніших писанок, картини на релігійну тематику та іконописи.

У зв’язку з карантином хмельничан навіть музейні експонати закликають частіше мити руки, використовувати антисептик та носити маски.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter