Новини
Інфраструктура

Дорогу на Хмельниччині відремонтує турецька фірма за 55 млн доларів

На Хмельниччині ділянку дороги на M-12, з 3-річною історією буде ремонтувати компанія Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret ve Sanayi A.S. (Туреччина).

Роботи, які виконуватимуть підрядники 18 місяців, вартують 54 621 111,41 доларів США. Будуватимуть автошлях за рахунок коштів позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

Як повідомили у Автодорі, через невиконання умов договору компанією Xinjiang Communications Construction Group Co. Ltd. (Китай) на ділянці автомобільної дороги M-12 Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка (км 291+240 — км 332+052) у червні 2019 року контракт було розірвано. Причина — на дату розірвання контракту підрядник виконав лише окремі види робіт, що становить менше 1% від загального обсягу робіт при запланованих 70%.

Переможцем нового тендеру стала турецька компанія Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret ve Sanayi A.S.

“40 км, яка сполучає Хмельниччину із сусідніми областями, є найзруйнованішою ділянкою автодороги М-12. Численні скарги від водіїв надходять саме на цю ділянку. Вона капітально не ремонтувалася протягом останніх десятиліть”, – зазначають у Автодорі.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter