Новини
Інфраструктура

Хмельницький нардеп займеться «китайською» дорогою

Приватне акціонерне товариство «Хмельницьке ШБУ №56» капітально  ремонтуватиме автодорогу державного значення на Хмельниччині. Дві угоди з цим підприємством уклала за результатами тендерів Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області, повідомляють «Наші гроші».

На території області траса М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка» проходить через три райони – Волочиський, Хмельницький, Летичівський та населені пункти: Війтівці, Климківці, Хмельницький, Голосків, Меджибіж, Летичів. Відремонтують цьогоріч автошлях на ділянці довжиною два кілометри (км 191+700 – км 193+700). Коштуватимуть роботи 105,73 мільйона гривень. За ці гроші, крім дороги, відремонтують автобусні зупинки та автопавільйони, облаштують майданчик для відпочинку, встановлять огородження і знаки, нанесуть розмітку тощо.

Ще один автошлях, який ремонтуватиме «Хмельницьке ШБУ №56», – Н-03 «Житомир – Чернівці». В межах області він проходить через Старокостянтинів, Хмельницький, Ярмолинці, Дунаївці, Кам’янець-Подільський. Тут ремонтні роботи заплановані на відрізку від км 203+650 до км 204+650. За 70 мільйонів в межах села Вихилівка Ярмолинецького району облаштують додаткові смуги на підйом на ділянці довжиною 1 км.

Загальна вартість робіт становить 175,73 мільйона гривень.

Довідка: ПрАТ «Хмельницьке ШБУ №56» належить Галині Ставчанській із Чернівців. За чотири роки товариство отримало підрядів на понад три мільярди гривень. Більшість робіт виконувалося на території Хмельницької області. Фірму пов’язують з нардепом Сергієм Лабазюком (округ №188 у Хмельницькій області). Наприкінці 2016 року співробітники Служби безпеки України проводили обшуки у громадській приймальні нардепа, в його будинку у Хмельницькому, та, зокрема, на підприємстві «Хмельницьке ШБУ 56» та в помешканнях його керівників. Заявивши протест щодо дій силовиків, Лабазюк таким чином підтвердив свою причетність до компанії.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року тендер на реконструкцію траси М-12 виграла китайська компанія «Xinjiang Communications construction Group Co.,Ltd.». До листопада 2019 року ремонт планували завершити, проте станом на початок минулого року з 40 запланованих кілометрів китайці «освоїли» лише чотири. 20 травня Укравтодором контракт з компанією був розірваний.

До теми: Місцеві дороги Хмельниччини відремонтують коштом держбюджету

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter