Новини
Суспільство

У Хмельницькому перевізників-порушників зніматимуть з рейсів

У випадку систематичного нехтування правилами та вимогами водіїв не випускатимуть на маршрути.

Про це на сьогоднішньому традиційному брифінгу говорив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Після пом’якшення карантину на вулицях обласного центру побільшало громадського транспорту. До тролейбусів додалися маршрутки. Щоправда, працювати вони можуть лише в режимі спецперевезень. Тобто їхні пасажири – лише ті, хто мають спецквитки.

Попри це, вже у перший день відновлення руху, частина водіїв-маршрутників встигла “попастися” на порушенні визначених для перевезень вимог.

Лише за вчора виявили п’ятьох водіїв, які брали пасажирів не тільки без спеквитків, а й без масок. З усіма перевізниками управління транспорту провело роз’яснювальну роботу. Перевізників, які порушуватимуть вимоги, будуть штрафувати.

Спецрейс погоджується з патрульною поліцією, дозвіл на нього дає управління транспорту. Якщо порушення будуть постійними, ми не будемо давати можливість перевізникам виїжджати на спецрейс. Вчора був випадок, який ми зафіксували. Сьогодні цей водій і транспортний засіб на маршрут не виїхав, – прокоментував Олександр Симчишин

Контрольні рейди щодо дотримання карантинних вимог правоохоронці здійснюватимуть, додав міський голова.

Крім маршруток, у Хмельницькому надалі пасажирів перевозять тролейбуси. До прикладу, сьогодні їх виїхало на маршрути 73. Електротранспорт, як і раніше, також частково працює в режимі спецперевезень.

З 6.00 до 10.00 та з 16.00 до 19.00 – спецперевезення. Решта часу – звчиний режим. Крім того, є 9 одиниць транспорту, які обслуговують шість спецмаршрутів і зациклені безпосередньо на медичні заклади. Ще 126 транспортних одиниць виїхали за традиційними маршрутами, але так само в режимі спецперевезень, – розповів міський голова.

Нагадаємо, сьогодні вранці на хмельницькому майдані Незалежності мітингували перевізники. Вони вимагали відновити міжобласне транспортне сполучення. Також мітингувальники звернули увагу влади на те, що, поки легальні перевізники не мають можливості працювати, цим користуються нелегали.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter