Новини
Суспільство

Хмельничани накопичують борги за вивезення сміття

11 мільйонів гривень боргу перед “Спецкомунтрансом” мають хмельничани. Під час карантину за вивезення сміття стали платити рідше не тільки юридичні, а й фізичні особи. Наразі “Спецкомунтранс” економить і на ремонтах автомобілів, і на енергоносіях, і навіть на папері.

На підприємстві працює загалом 211 людей. З них понад 70 – у складі бригад, які займаються вивезенням з міста твердих побутових відходів і захороненням їх на полігоні. А також – прибиранням великогабаритного сміття. За добу містяни продукують 120 тон непотребу.

Щодня на маршрути в середньому виїздить близько 25 одиниць транспорту, на яких працюють по одному водієві та по двоє вантажників. Кожен має свій маршрут, і кожен в середньому має чотири рази вивезти побутові відходи. Кожен автомобіль, в середньому, приймає за один вивіз близько півсотні контейнерів, – розповідає директор ХКП «Спецкомунтранс» Олександр Зімін.

Стабільна робота підприємства залежить від його фінансового стану. «Спецкомунтранс» живе за гроші, які хмельничани платять за вивезення сміття. Їх витрачають на зарплатню, ремонтують автомобілі і купують пальне. Середній тариф за вивезення твердих побутових відходів у місті – близько 20 гривень. Якби усі, без винятку, містяни вчасно і в повному обсязі розраховувалися за послугу, підприємство щомісяця отримувало би шість мільйонів гривень. Але наразі рівень розрахунків не перевищує 86%. І це на «Спецкомунтрансі» уже відчули.

Заробітна плата на підприємстві виплачується вчасно. Єдине – працівники не отримують ту премію, яка мали би отримувати. Крім цього, ремонтують лише той транспорт, який має серйозні поломки. Також максимально економлять на електроенергії.

Станом на сьогодні хмельничани боргують «Спецкомунтрансу» 11 мільйонів гривень. Пів мільйона додалося за квітень.

Сплатити за вивезення твердих побутових відходів хмельничани можуть у трьох абонентських відділах. Вони працюють на вулицях:

  • Інститутська, 6;
  • Проскурівського підпілля, 71;
  • Толстого, 1.

Також це можна зробити на пошті, у банку і з дому через інтернет-банкінг.  

Детальніше у сюжеті МТРК Місто  

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter