Новини
Суспільство

У Хмельницькому відновив роботу «блошиний» ринок

Вперше після пом’якшення карантину, запрацював «блошиний» ринок у парку імені Івана Франка, що у Хмельницькому.

Знову щонеділі з 9 години ранку і до 12- ї тут збираються поціновувачі старовини і колекціонери. На тротуарі викладені посуд, господарський реманент, монети, значки радянської доби, радіотехніку, книги та інше.

Хмельничанин Ігор Чабанов, на ринку продає ключниці, гаманці, усе виготовлено зі шкіри. Чоловік каже, це його хобі, яке переросло у невеличкий заробіток. Виробляє речі власними руками.

«Чесно кажучи, для хмельничан це ковток повітря. Все одно це не так гроші, як спілкування. І невелика підтримка фінансова», – каже продавець.

Є і ті, хто приходить, аби просто поспілкуватися, обмінятися цікавою інформацією.

Ціни на ринку також різні: щось вартує надто дешево, приміром кілька гривень, а щось – і надто дорого. Все залежить від терміну давності речі.

Ігор Демецький тут торгує понад десять років. Чоловік розповідає, що це його заробіток, оскільки він ще не досяг пенсійного віку, а роботи вже не має.

«Я прихожу бо я без роботи, мені шостий десяток уже, і пенсію я не отримую. Продаю те, що в мене є. Значки, книжки, те що є в мене вдома — за це я і живу. У зв’язку з карантином 70 днів уже не працюємо, грошей немає, їсти немає майже нічого, то треба виходити і торгувати якось», – розповідає чоловік.

Детальніше у сюжеті Суспільного:

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter