Новини
Суспільство

Хмельницьких немовлят нарядили у вишиванки

“Народжені у вишиванці” – така святкова акція відбулася у двох хмельницьких перинатальних центрах – обласному та міському. Матусям немовлят, народжених напередодні Дня вишиванки, вручили національні сорочечки.

У міському пологовому будинку святкове національне вбрання отримали 10 малюків – п’ять хлопчиків та п’ять дівчаток. Породіль про такий сюрприз не попереджали.

У нас є і солодощі, безпечні для матусь, і різнокольорові повітряні кульки, і квіти, – зазначила організаторка акції, голова молодіжної громадської  ради при міському управлінні молоді та спорту Анастасія Козак.

В обласному перинатальному центрі, який долучається до заходу вдруге, святкове вбрання та подарунки отримали 6 породіль. 20 травня тут народилося троє хлопчиків та троє дівчаток.

Перші у житті вишиванки – різні за кольором та орнаментом. Для хлопців – стильні й барвисті, для дівчаток – ніжні. Всі – найменшого розміру з тих, які можна придбати. Сорочки виконані у вигляді боді. Вбрання застібається за допомогою кнопочок та виготовлене із натуральних тканин.   

Через карантин організатори передали дарунки не особисто, а через медиків. 

Вперше до всеукраїнської акції Хмельницький долучився у 2016 році. Відтоді тут  вишиванки подарували 59 малюкам.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter