Новини
Культура

У Хмельницькому музеї відкрилася перша післякарантинна виставка

Понад півсотні світлин увійшли до першої офлайн виставки, що відкрилася у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва.

На знімках – екзотичні тварини, чудернацькі комахи та химерні рослини, сфотографовані здалеку або настільки близько, що можна роздивитися найменшу пір’їнку.  

“Animal World” – таку назву отримала експозиція, в якій зібрані роботи 27 авторів з різних країн світу. Постійні відвідувачі музею ці світлини вже бачили, адже усі вони – з музейної збірки. Щоправда, в одній експозиції фотографії об’єднали вперше.

Як розповідає директор музею-студії Віталій Савін, чимало світлин створені у техніці макрозйомки. Це зйомка невеличких предметів (або, як у музейній експозиції, комах), зроблена за допомогою спеціальної техніки.

Розглянути фотографії експозиції запрошують до кінця червня. А до кінця травня містяни встигають стати учасниками організованої нещодавно музеєм онлайн-виставки «Хмельницький весняний 2020».

Вперше ми проводимо таку фотовиставку – в ній може взяти участь будь-який фотограф. Єдина умова – весняна тема, крім того, світлини мають бути зроблені у Хмельницькому саме цієї весни, – пояснює Віталій Савін.  

Тематика знімків – будь-яка: від весняної природи – до портретів друзів або домашніх тварин.

Відомий хмельницький фотограф Олександр Савенко – один із трьох, хто уже надіслав свої роботи для цієї виставки. Спеціально їх не знімкував, усі світлини упродовж весни були опубліковані на особистій сторінці фотомитця у соцмережі.

Аби стати учасником фотовиставки, потрібно знайти у Фейсбук сторінку музею-студії фотомистецтва і в особисті повідомлення надіслати відібрані світлини. Або ж – відправити їх електронною поштою.

Роботи прийматимуть до 31 травня. А з 1 червня на фейсбук-сторінці музею оприлюднять фотоальбом, де усі охочі зможуть роздивитися виставкові світлини містян та пригадати, яким був цьогорічний Хмельницький весняний.  

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Читайте також: У центрі Хмельницького відкопали унікальні артефакти

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter