Новини
Освіта

Дитячі садки Хмельницького готові відновити роботу

У перший день літа, 1 червня, у Хмельницькому вийдуть з карантину дошкільні навчальні заклади. Наразі триває підготовка до прийому дітей. Рішення про відкриття дитсадків ухвалила обласна комісія ТЕБ і НС.

За даними міського департаменту освіти та науки, у дитячих садках очікують понад шість тисяч дошкільнят. Відновлять роботу 39 із 41 виховного закладу. Бажання привести дітей у виховні заклади З 1 червня висловили близько шести тисяч батьків.  В кожній групі прийматимуть до 20 дітей.

Ситуацію з двома ДНЗ, в яких дітей з 1 червня не прийматимуть, пояснив на сьогоднішньому брифінгу Хмельницький міський голова Олександр Симчишин:

ДНЗ №21 і НВО №1 роботу не розпочнуть не тільки 1 червня, а й взагалі фактично до 1 вересня вони працювати не будуть. В дитсадку №21 на вулиці Сковороди ми почали термомодернізацію –утеплення, заміна обладнання, вікна, дах… Тому фізично цей дитячий садок зараз не може приймати дітей. В  НВО №1 аналогічна ситуація –  там повністю добудовується новий корпус, але реконструкція передбачає і роботи в старому корпусі. Зараз там демонтоване кухонне обладнання, почався ремонт харчоблоку та їдальні. Відповідно, заклад також не може приймати дітей, оскільки ми поставили задачу до середини серпня завершити роботи.

За словами заступника Хмельницького міського голови Володимира Гончарука, температурний скринінг у дитячих садках буде організований наступним чином. За кожним дитячим садком буде закріплений лікар з амбулаторії сімейної медицини, який щоранку мірятиме температуру відвідувачам та працівникам виховного закладу.  

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter