Новини
Інфраструктура

Через Хмельницький курсуватимуть чотири потяги далекого сполучення

З 1 червня 2020 року “Укрзалізниця” планує запустити 42 поїзди, з яких 10 – Інтерсіті+ та 32 – далекого сполучення.  Зі станції “Хмельницький” планують відновити чотири пари пасажирських потягів далекого сполучення.

Як зазначають в “Укрзалізниці”, спочатку будуть лише нічні експреси, поїзди категорій Інтерсіті та Інтерсіті+ та регіональні експреси.

“Якщо ми говоримо про нашу станцію “Хмельницький”, планується, що поїдуть потяги: 11/12 Львів – Одеса, буде курсувати через день поки що, буде курсувати “Подільський експрес” 772 Хмельницький – Київ, поїзд 770 Кам’янець-Подільський – ці щоденно, плюс буде курсувати Інтерсіті 747 Київ – Тернопіль до 21 червня, але подальше курсування буде оголошуватись додатково», – розповів “Суспільному” Владислав Бондар, провідний спеціаліст з питань функціонування залізничного транспорту АТ «Укрзалізниця».

Укрзалізниця” врахувала всі рекомендації МОЗ та повністю готова до відновлення курсування пасажирських поїздів. 

Наразі у пасажирських вагонах, які прямують до регіонів, де ще не послаблено карантин, реалізовуватиметься 50% місць, тобто в одному купе буде знаходитись не більше двох осіб. Поїзди проходитимуть посилену дезінфекційну обробку перед та після рейсу. Посилили і обробку постільної білизни під час прання.

Провідники будуть щогодини під час рейсу проводити прибирання: мити санвузли, підлогу в салоні вагона, протирати поручні, дверні ручки, кнопки тощо. У кожному вагоні встановлено санітайзер, яким зможуть користуватися пасажири.

Також збільшено періодичність прибирання та дезінфекції приміщень на залізничних вокзалах, де перебувають пасажири. Біля залізничних кас нанесено розмітку для дотримання соціальної дистанції.

Для посадки в поїзд пасажири обов`язково повинні вдягти захисну маску, а також пройти температурний скринінг при вході на вокзал та при посадці до вагона.

З огляду на заходи безпеки пасажирам рекомендовано якнайменше пересуватися по вагонах. Тимчасово у поїздах не пропонуватимуться напої та кондитерські вироби, а окріп за потреби надаватиметься пасажирам у власний посуд.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter