Новини
Суспільство

Голову РДА на Хмельниччині можуть звільнити за тиск на поліцію та медиків

Посадовицю звинувачують в тому, що вона нібито намагалася «зам’яти» неприємну ситуацію, котра сталася днями в районі, який вона очолює.

Голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет вчора відвідав Старосинявщину, де провів робочу нараду за участі очільниці державної районної адміністрації, керівництва районної ради, об’єднаної територіальної громади, представників Нацполіції у Старосинявському районі, представників органів місцевого самоврядування та головного лікаря центральної районної лікарні.

Причина позапланового візиту очільника Хмельниччини в район – неприємна ситуація, яка склалася з місцевою мешканкою. Жінка поскаржилася на дії представника Держпродспоживслужби в районі. За словами скаржниці, яка займається заготівлею молока, посадовець перешкоджав їй здійснювати її діяльність, вимагав гроші, нецензурно висловлювався, застосовував фізичну силу. Крім того, у робочий час перебував у стані алкогольного сп’яніння. Із заявою на дії чиновника жінка звернулася до поліції.   

По завершенні наради Дмитро Габінет опублікував відео-звернення, де розповів деталі інциденту.

Представники поліції приїхали на місце роботи посадовця і виявили, що він дійсно перебуває у стані, який є подібним до стану алкогольного сп’яніння. Це було зафіксовано їх нагрудними камерами. Цю особу доставили до лікарні, але лікарі зробили висновок, що ця особа є тверезою. Все було б нічого, і можна було б сказати, що цією справою має займатися виключно поліція і керівництво Держспоживслужби. Але за нашою інформацією, цю справу, якщо можна так сказати, спробували «зам’яти» керівник районної державної адміністрації, а також представники органів місцевого самоврядування.

Закон єдиний для всіх. (повна версія наради доступна за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=tgn9sgV-aVg)

Опубліковано Дмитро Габінет – Голова Хмельницької ОДА Четвер, 28 травня 2020 р.

Тож, зважаючи на обставини, очільник Хмельниччини дав доручення начальнику Держпродспоживслужби хмельницької області провести службове розслідування, з’ясувати всі факти щодо того, що чинив його підлеглий, та прийняти відповідне кадрове рішення.

Також, за словами Дмитра Габінета, він вважає ганебним вчинком втручання голови районної державної адміністрації в діяльність органів поліції та медичних служб. Зважаючи на це, очільник ОДА прийняв рішення звернутися з відповідним поданням до Президента України і поставити питання про звільнення Надії Вікарської з посади голови Старосинявської ОДА.    

“Закон єдиний для всіх”, – зазначає Дмитро Габінет.

Довідка: Надія Вікарська народилася 13 березня 1964 року у селі Лисогірка Дунаєвецького району Хмельницької області. Має вищу освіту – у 1990 році закінчила Тернопільський інститут народного господарства. Старосинявську РДА очолила у лютому 2020 року. До цього працювала першим заступником голови Старосинявської районної державної адміністрації Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter