Новини
Культура

Хмельничан запрошують на «космічну» виставку

Перший публічний вернісаж після карантинних обмежень відбудеться 4 червня у Хмельницькому обласному художньому музеї.

До уваги поціновувачів українського сучасного мистецтва музейники представлять живописні твори художниці Емми Андієвської в рамках виставки «Космос», яка є частиною арт-проєкту національного масштабу «Дифузія».

Мисткиня більше відома широкому загалу як письменниця, членкиня ПЕН-клубу, Спілки професійних митців Німеччини, Національної Спілки письменників України, лауреатка Міжнародної літературної премії «Тріумф» (2003 р.) та премії «Тетяни та Омеляна Антоновичів» (2018 р.), Національної премії ім. Тараса Шевченка в номінації «Література».

Більшу частину свого життя живописця прожила у Німеччині і є громадянкою США.

Мистецтвознавча спільнота зазначає, що для творів художниці характерна метафорична мова з елементами сюрреалізму.

Художниця протягом життя створила понад 9 тисяч робіт, хоча і не має формальної мистецької освіти.

У своїй ранній творчості пані Андієвська в якості інструментарію надавала перевагу акварелі, пізніше – акриловим та олійним фарбам. Оригінальним творчим прийомом мисткині є повторне накладання фарби на полотна, інколи – до двадцяти п’яти разів. Таким чином художниця прагне досягти  ефекту рухливих фарб.

Мистецький проект «Дифузія», ініційований Музеєм сучасного українського мистецтва Корсаків, приурочений до 30-річчя відновлення незалежності України і має на меті продемонструвати світові актуальність, високу професійність та автентичність українського мистецтва, талановитість і творчий потенціал української нації.

Відкриття виставки, за словами музейників, відбудеться 4 червня о 17.00, проте відвідати її можливо, здійснивши попередній запис за телефоном: 067-927-03-88.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter