Новини
Здоров’я

У Хмельницькому запрацював новий реабілітаційний центр

Спеціальний пандус для дітей на візку розташувався біля входу у новий реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю. Його двері для відвідувачів відчинилися на початку цього тижня.

Тут спеціалісти підбирають комплексне лікування як для новонароджених, так і для підлітків віком до 18 років. Заняття для дітей тут безкоштовні, оскільки заклад працює за державною програмою.

У реабілітаційному центрі наразі працює 11 фахівців.

В наших планах – покращити соціальну та психологічну адаптацію дітей до навколишнього середовища, покращити розумову  та мовленнєву працездатність. Також ми навчаємо дітей навичкам самообслуговування, – пояснює директорка центру медико-соціальної реабілітації для дітей з інвалідністю Інна Мізерна.

Разом з дітьми відвідувати заняття можуть і батьки.

Центр налічує багато технічних засобів реабілітації. Усе обладнання має відповідні сертифікати якості. Одне відвідування центру може тривати від 30 хвилин до трьох годин – в залежності від проблеми, яку має дитина.

А ще діти можуть відчути себе у ролі космонавта. У цьому їм допомагає рефлекторно-навантажувальний костюм «Гравістат», що коригує поставу. Він використовується для покращення ходи та навичок дітей у соціумі: допомагає зробити поставу та рухи більш точними, пояснюють у центрі.

Діє у центрі й інформаційне забезпечення, яке допомагає батькам знайти відповідне обладнання для дітей з інвалідністю.

У планах центру – лікувати дітей з усієї Хмельницької області та України.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter