Новини
Офіційно

Антимонопольники Хмельниччини стежитимуть за законом у чотирьох областях

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України здійснило державну реєстрацію зміни назви на Південно-Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

З 1 червня припинено виконання функцій Вінницького, Тернопільського, Чернівецького обласних територіальних відділень Антимонопольного комітету України, визначених Положенням про територіальне відділення Антимонопольного комітету України. З 2 червня 2020 року виконання функцій, що були віднесені до компетенції цих відділень, розпочато Хмельницьким обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України. 

Довідково. З 2 червня розпочалося формування міжобласних відділень Антимонопольного комітету України:

  • Північного (Київ) шляхом приєднання Житомирського, Чернігівського та Черкаського відділень.
  • Північно-Східного (Харків), яке об’єднає Сумщину, Полтавщину, Донеччину та Луганщину.
  • Південно-Східного (Дніпро), що стане центром також для Запоріжжя та Кіровоградщини.
  • Південного (Одеса), яке куруватиме Херсонщину, Миколаївщину та Крим.
  • Південно-Західного (Хмельницький), до якого приєднаються Вінниця, Тернопіль та Буковина.
  • Західного (Львів), що відповідатиме за Рівне, Волинь, Івано-Франківськ та Закарпаття.

В результаті реорганізації 18 територіальних відділень припинили існування як юридичні особи. Натомість шість стануть потужними регіональними центрами.

В усіх обласних центрах залишаться відокремлені підрозділи Антимонопольного комітету України. Тобто подати заяву чи скаргу, проконсультуватися, надати відповідь на запит органу Комітету можна буде і у звичному місці, і в міжрегіональному відділенні. Формальна зміна буде лише одна – адміністративні колегії діятимуть і ухвалюватимуть рішення та рекомендації лише в нових міжрегіональних відділеннях, повідомляють у прес-службі Хмельницького обласного тервідділення АМКУ.

Втілення реформи дозволить: створити гнучку та ефективну систему із захисту конкуренції на місцях, скоротити адміністративні витрати Комітету на утримання 18 юридичних осіб, організувати найсучасніше методологічне забезпечення, уніфікацію правозастосування в регіонах, усунення залежності від місцевих органів влади, що дозволить ефективніше боротися із антиконкурентними діями цих органів – створенням бар’єрів для входу на ринок, дискримінаційними умовами в питаннях оренди землі, комунальної власності, доступу до ресурсів тощо, зниження потенційних корупційних ризиків.

Результатом реформи стане ефективніше вирішення регіональними органами АМКУ проблем місцевого бізнесу та дієвий захист конкуренції в регіонах, зазначають у відділенні.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter