Новини
Події

Хмельницьку АЕС відвідала народна депутатка України

Приводом для робочого візиту на ХАЕС Олени Копанчук стала кризова ситуація в атомній енергетиці держави.

У рамках візиту народна депутатка від Хмельниччини, яка пройшла у Верховну Раду по 189 виборчому округу, побувала на проммайданчику, відвідала машинне відділення першого енергоблока, зустрілася з керівництвом  ХАЕС.

Під час зустрічі з генеральним директором ВП ХАЕС Андрієм Козюрою, народна обраниця обговорила питання виробничої діяльності підприємства, існуючих диспетчерських обмежень потужності енергоблоків, функціонування ринку електроенергетики.

Нагадаємо, Олена Копанчук увійшла до складу нещодавно створеного у парламенті міжфракційного депутатського об’єднання «За розвиток атомної енергетики», головна мета діяльності якого – захистити атомну енергетику України.

Ми весь час тримаємо на контролі питання роботи АЕС. Добре усвідомлюємо, які наслідки можуть бути від обмеження потужності АЕС, адже жителі міста напряму залежать від роботи атомної станції. Крім того, така неефективна робота в умовах диспетчерських обмежень призводить до збільшення собівартості кіловат-години, – зазначила Олена Копанчук.

Народний депутат зауважила також, що отримала з перших вуст від керівництва АЕС інформацію про стан справ. Під час візиту було напрацьовано спільне бачення  шляхів виходу з кризи в атомній енергетиці та подальшого розвитку ядерної галузі.

Робоча поїздка сприяла виробленню попередніх  рішень, які дозволять АЕС працювати на повну потужність, генерувати найдешевшу і екологічно чисту електроенергію, забезпечать нездорожчання електроенергії для населення, повідомляє інформаційний центр ВП “Хмельницька АЕС”.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter