Новини
Події

Хмельницька спецрота «Богдан» відзначає шосту річницю з дня створення

Роту патрульної поліції особливого призначення «Богдан» у Хмельницькому створили шість років тому. Після місяця інтенсивних тренувань хлопці склали присягу і вирушили в своє перше відрядження у зону ООС.

Серед добровольців, які вступили до роти, було чимало колишніх правоохоронців та військових, але були й люди цілком «мирних» професій — водії, фрезерувальники і навіть один поет.

Наймолодшого та найстаршого бійців роти розділяло чи не півстоліття (19 та 57 років відповідно). Дехто з них тільки закінчив навчання, а інші вже виховували дітей та онуків. Усі вони були дуже різними, але об’єднувало їх одне — бажання служити рідній державі і захистити її від агресора, повідомляє прес-служба поліції Хмельницької області.

Відтоді бійці спецроти «Богдан» складають кістяк зведених загонів, які несуть службу у прифронтовій зоні. Кожен з хлопців має за плечами більше десятка ротацій в зону ООС.

Сьогодні, 12 червня, з нагоди 6-ї річниці з дня створення підрозділу заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області Руслан Герасимчук та начальник управління превентивної діяльності ГУНП Геннадій Сибіга привітали «богданівців» зі святом та вручили бійцям подяки за бездоганну службу, відданість та патріотизм.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter