Новини
Освіта

Індустрії моди навчатимуть відтепер у Хмельницькому

У Хмельницькому національному університеті відтепер можна здобути освіту за фахом “Індустрія моди у легкій промисловості”. Таку освітню програму у виші започатковують вже  з нового начального року. Про це розповіла завідувачка кафедри  технології конструювання виробів зі шкіри закладу Оксана Михайловська.

Індустрія моди в Україні ще зовсім молода, однак пов’язана з багатьма напрямами просування продукції легкої промисловості на ринку товарів і послуг. Це  креатив, медіа, реклама. І незалежно від того, яке саме місце в fashion-індустрії людина хочете посісти, дуже важливо знати і розуміти, як працюють та взаємодіють всі її складові, – зазначила Оксана Михайловська.

За словами викладачки, навчання за фахом зможе зацікавити творчих особистостей, відкритих для змін та модних ідей. Випускники матимуть змогу влаштуватися на швейних і взуттєвих підприємствах. А також – організовувати PR-заходи для просування виробів легкої промисловості.

Усім охочим здобувати вищу освіту за фахом “Індустрія моди у легкій промисловості” потрібно мати три сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання: з української мови та літератури, з математики, а також на вибір – з біології,  хімії, або фізики.

До слова, кафедра технології конструювання виробів зі шкіри у хмельницькому університеті існує 50 років. Місцеві студенти, починаючи вже з другого курсу, розробляють сучасний дизайн виробів та починають вивчати методи проектування і новітні технології  їхнього виготовлення. На третьому курсі студенти вперше самостійно виготовляють взуття. А на четвертому – проектують та виготовляють сумку, яка їм до вподоби.

Випускники вишу різних років нині працюють на підприємствах легкої промисловості не лише Хмельницького, а й Львова, Запоріжжя, Білгород-Дністровська.

Більше про навчання на кафедрі та про перспективи роботи у легкій промисловості дивіться у сюжеті каналу Наголос.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter