Новини
Події

У Хмельницькому спортсмени стали донорами крові

З нагоди Всесвітнього дня донора у Хмельницькому стартувала акція «Перемога у нас в крові», покликана підтримати та розвинути культуру донорства крові в Україні.

Мета акції, в якій разом з Хмельницьким, беруть участь інші міста України, – формування культури добровільної здачі крові, сприйняття донорства як прояву доступної донації, підвищення обізнаності та важливості донорства, а також особистої відповідальності кожного громадянина. Особливо це актуально зараз, коли з початком пандемії COVID-19 кількість донорів значно зменшилася, що призвело до значного дефіциту крові в українських медичних закладах.

З ініціативою влаштувати акцію «Перемога у нас в крові» (хештег – #перемогаунасвкрові) виступили Товариство Червоного Хреста України та Міністерства молоді та спорту України. Підтримала ініціативу комунікаційна агенція Ogilvy Україна, яка виступає в ролі автора ідеї та комунікаційного партнера проекту.

Аби, зокрема, хмельничани активніше долучалися до шляхетної справи, на допомогу покликали місцевих спортсменів, а відтак – і їхніх вболівальників. Чому саме спортсменів? Тому що через епідемію COVID-19 чимало важливих спортивних подій було перенесено або взагалі скасовано. Тож спортсмени, які наполегливо готувалися до сезону 2020 (Олімпійських ігор, EURO-2020, чемпіонатів та кубків тощо) – залишилися вдома. І саме вони наразі перебувають на піку фізичної форми та фізичного здоров’я. Саме їхня кров зараз має найкращі показники та високий рівень гемоглобіну. Крім того, запрошуючи спортсменів підтримати ініціативу, організатори акції звертаються також до ширшого кола шанувальників – не тільки спорту, а й прихильників здорового способу життя.

Тож сьогодні до Хмельницького обласного центру служби крові завітали представники Товариства Червоного Хреста України, керівник та працівники управління молоді та спорту Хмельницької ОДА, а також понад десяток хмельницьких спортсменів, які стали першими учасниками акції «Перемога у нас в крові».

Донорами цього дня стали всі: і спортсмени, і волонтери, і чиновники, і навіть представники преси. Всі вони пройшли повний цикл здачі крові: аналіз, огляд лікаря-терапевта,  чай з печивом та забір крові.

До слова, аби мотивувати майбутніх донорів та подякувати тим, хто вже зголосився поділитися своєю кров’ю, організатори заходу підготували їм символічні подарунки: еко-торбинку, маску та наліпки з символікою акції.

Крім того, після здачі крові кожен охочий може опублікувати яскраве селфі або відео з хештегом #перемогаунасвкрові, завантажити рамку для аватарки (на сторінці Товариства Червоного Хреста України) та передати виклик іншим людям та організаціям, згадавши їх у своєму пості.

Нагадаємо, під час карантину голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет також став донором.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter