Новини
Події

У Хмельницькому СІЗО відкрили платну камеру (ФОТО)

Відкривав камеру для «елітних» в’язнів у Хмельницькому слідчому ізолятор особисто міністр юстиції України Денис Малюська.

Платна послуга – надання камери з поліпшеними побутовими умовами для осіб, взятих під варту, – експериментальний проект, який цими вихідними запускають, крім Хмельницького, ще у трьох містах України – Житомирі, Вінниці та Чернівцях.  

VIP-камера, відкрита у Хмельницькому СІЗО, розрахована на утримання одночасно двох ув’язнених. Про особливий статус приміщення нагадують лише металеві двері з необхідними для місць ув’язнення атрибутами.

У всьому іншому камера нагадує малогабаритну квартиру – з кахельною плиткою, пофарбованими у світлі кольори стінами та стелею. Також у приміщенні є відокремлений санвузол (з унітазом, змішувачем, бойлером та душовою кабіною). Встановлена побутова техніка – мікрохвильова піч, електрочайник, телевізор, кондиціонер та холодильник. З меблів у камері – два ліжка, шафа-купе, шафа для ванної кімнати та кухонний комплект меблів.

Користування VIP-камера коштуватиме:

  • за добу – 780 грн з 1 особи;
  • за тиждень – 2 720 грн з 1 особи;
  • за місяць – 4 910 грн з 1 особи.

Хмельничани, коментуючи новину про нові умови утримання ув’язнених у слідчому ізоляторі, вже встигли зазначити, що оренда житла у центрі міста коштуватиме дорожче.

Кошти, отримані від функціонування камери підвищеного комфорту, в подальшому будуть спрямовані на покращення комунально-побутових умов утримання для осіб, взятих під варту та проведення ремонтних робіт в безкоштовних камерах.

Принагідно під час візиту міністр перевірив умови утримання засуджених та осіб, взятих під варту в інших приміщеннях СІЗО,  якість приготування їжі та порядок та умови несення служби особовим складом установи.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter