Новини
Події

Президент готовий двічі заплатити за каву у Хмельницькому

За відвідання хмельницької кав’ярні у компанії працівників Офісу та представників місцевої влади Президент України готовий заплатити штраф. І не тільки свій.

Безвідносно до рішення, яке ухвалить суд, президент сплатить суму, рівнозначну розміру штрафу за порушення карантину закладом, повідомили в Офісі Президента України.

Нагадаємо, під час візиту на Хмельниччину Володимир Зеленський прогулявся головною пішохідною вулицею обласного центру – Проскурівською. А на завершення прогулянки зайшов в одну з кав’ярень, де разом з працівниками свого Офісу, а також Хмельницким міським головою Олександром Симичшиним та головою ОДА Дмитром Габінетом провів деякий час за кавою.

За фактом порушення карантину поліція склала адмінпротокол на власника кафе, де кавував президент. Сплатити штраф мають також голова ОПУ Андрій Єрмак, заступник голови ОПУ Сергій Трофімов, головний санлікар України Віктор Ляшко.

Хмельницький міськрайонний суд розглянув адміністративні справи щодо голови Хмельницької ОДА та Хмельницького міського голови, призначивши їм  штраф за порушення правил карантину – по 17 тисяч гривень кожному. Також вони повинні сплатити 400 гривень судового збору.

Днями у Хмельницькому також відбувся суд, відповідачем в якому був глава держави. Але, оскільки суддя не був впевнений, чи є осудним недоторканний президент України, справу передали до Верховного Суду.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter