Новини
Суспільство

На Хмельниччині рибалку без маски виправдав суд

Вину мешканця Ярмолинецького району, який рибалив на ставку, місцевий суд вважає недоведеною.

У протоколі про адміністративне правопорушення йдеться про те, що всупереч карантинним вимогам чоловік перебував без засобів індивідуального захисту у громадському місці – прибережній зоні Михайлівського ставу в селі Видошня Ярмолинецького району.

В якості доказу вини поліцейські надали копії фото та письмові пояснення свідка. Чоловік повідомив, що бачив поблизу водойми двох чоловіків, які розпивали алкогольні напої без засобів індивідуального захисту.

У постанові суд посилається на законодавчу норму, яка визначає поняття «громадське місце – це частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під`їзди, а також підземні переходи, стадіони».

Як вважає суд, прибережна зона ставу не належить до громадських місць, а відтак, порушення вказаної норми допущено не було. Крім того, долучені до протоколу матеріали не містять доказів належності земельної ділянки до прибережної зони водойми.

Суд постановив закрити провадження у справі у зв`язку з відсутністю в діях чоловіка складу адміністративного правопорушення.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter