Новини
Кримінал

Слідчі Хмельницького ДБР на хабарі затримали судового розпорядника

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, затримали та повідомили про підозру старшому судовому розпоряднику одного із районних судів Житомирської області. Посадовця обвинувачують у вимаганні та одержанні хабара. 

Встановлено, що 22 червня 2020 року працівник суду вимагав у громадянина 750 доларів США за вирішення питання щодо непритягнення його до адміністративної відповідальності.

“24 червня 2020 року посадовець був затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання неправомірної вигоди. Цього ж дня йому було повідомлено про підозру”, – повідомляє СтопКор

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Житомирської області. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Житомирській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter