Новини
Суспільство

Хмельницька АЕС щодня недовиробляє електроенергію

Попри балансові обмеження енергоблоки Хмельницької АЕС працюють стабільно і надійно.

Станом на 25 червня 2020 року з 15 енергоблоків АЕС України три виведено в резерв, три – в ремонті, два працюють з балансовими обмеженнями. Два мільйонники Хмельницької АЕС щоденно недовиробляють понад 6 млн. кВт*год електроенергії, а це 15% їх щоденної норми, адже саме вони працюють із диспетчерськими обмеженнями. Так, перший енергоблок знаходиться на потужності 826 МВт, а другий – 905 МВт.

Наше завдання – забезпечити надійну, безпечну експлуатацію двох енергоблоків Хмельницької у встановлених режимах. Енергоблоки ХАЕС працюють надійно, і з точки зору експлуатації, вони пристосовані до роботи в таких умовах, – зазначає заступник головного інженера з експлуатації Хмельницької АЕС Євгеній Носиков.

Через диспетчерські обмеження вносять корективи у фінансові плани, що стосуються, зокрема, й експлуатації та модернізації обладнання. Змінюються й графіки проведення планово-попереджувальних ремонтів (ППР) на енергоблоках АЕС. Для проведення ППР зупинка енергоблока №2 Хмельницької АЕС була запланована на 8 липня. З початку року енергоблок працював із обмеженням видачі потужності, тому планові ремонтні роботи на енергоблоці №2 розпочнуться 20 серпня.

Наразі другий енергоблок працює на потужності, яка дозволяє ефективно використати паливо і згодом зупинитися, виконати усі роботи, заплановані на період ремонтної кампанії 2020 року. Від якісно проведеного ремонту залежатиме подальша безпечна і ефективна робота енергоблоку.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter